Lievegem, zaterdag 28 maart 2020

Beste ouders, beste gymnasten

Het zijn geen makkelijke tijden. Voor niemand niet. De voorbije twee weken heeft ieder van ons zijn/haar gewoontes drastisch moeten veranderen. Onze gymnasten en trainers verloren in één klap – weliswaar tijdelijk – hun hobby. Die hobby moet even aan de kant geschoven worden voor iets anders, iets wat nog veel belangrijker is dan onze gemeenschappelijke passie gymnastiek.
Voorzichtig zijn en zorgen voor elkaar is sowieso belangrijk, maar nu toch nog net een tikkeltje meer. Samen gaan we ertegen aan. Samen zullen en kunnen we het coronavirus doorstaan. #samentegencorona

We hopen, vanuit het diepste van ons hart, dat met ieder van jullie, maar ook met jullie familieleden alles in orde is en dat dat ook zo mag blijven.

Ondertussen is het twee weken geleden dat wij jullie een stand van zaken gaven omtrent de huidige werking van onze club.

De Nationale Veiligheidsraad besliste gisteren om de genomen maatregelen van enkele weken geleden te verlengen en dit tot en met zondag 19 april 2020.

Wat betekent dit concreet?

Hieronder lijsten wij op wat dit alles wil zeggen voor het verdere verloop van het turnseizoen.
Al onze les- en trainingsactiviteiten blijven geschorst
tot en met zondag 19 april 2020.
De Gymnastiekfederatie Vlaanderen en de Franstalige gymnastiekfederatie hebben samen met de Koninklijke Belgische Turnbond beslist om alle wedstrijden, voor alle niveaus en alle disciplines tot en met 1 juni 2020 te annuleren. Dat wil dus zeggen dat voor bijna al onze gymnasten het wedstrijdseizoen is geëindigd.
Volgende evenementen worden geannuleerd:
– Familiedag Gymclub Waarschoot (zaterdag 18 april 2020).
Voor wie reeds bevestigde om te sponsoren, wordt eerstdaags gecontacteerd.
We bekijken of we dit evenement kunnen laten doorgaan op een ander moment. Meer info volgt.
 Recreatoernooi Gymclub Waarschoot (zondag 24 mei 2020)

Blijven sporten is de boodschap!

Momenteel bekijken we hoe we onze gymnasten sportief kunnen houden tijdens deze periode.
We startten reeds met een #blijfinuwkotchallenge op Instagram, waar we onze gymnasten elke maandag, woensdag en vrijdag uitdagen met een nieuwe challenge. Lisa zorgde er eveneens voor dat de leden van de Total Body Workout in vorm blijven door online filmpjes te uploaden op onze Facebookpagina.
We blijven de situatie opvolgen en zullen de richtlijnen van onze ondersteunende overheid (Sport Vlaanderen) onmiddellijk met jullie communiceren.

Indien u verdere vragen heeft, om het even van welke aard, gelieve ons te contacteren per e-mail via corona@gymclubwaarschoot.be. U kan daarvoor hieronder klikken.

Tot slot willen we jullie bedanken voor jullie creativiteit en jullie geduld tijdens deze moeilijke periode. We hopen dat we jullie allemaal snel mogen terugzien!

Het bestuur
Gymclub Waarschoot vzw