Lievegem, zondag 19 april 2020

Beste ouders, beste gymnasten, beste leden

U bent er ongetwijfeld reeds van op de hoogte. Afgelopen woensdag werd er door de Nationale Veiligheidsraad beslist om de huidige maatregelen, genomen om een verdere verspreiding van het coronavirus af te remmen, te verlengen. Dit alvast tot en met zondag 3 mei 2020.

Het is ondertussen dag op dag één maand geleden dat er werd beslist om alle les- en trainingsactiviteiten tot nader order te schorsen en dat onze gymnasten eindigden met hun laatste – voorlopige – training.

We kunnen niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om de basisregels opgelegd door de overheid te blijven opvolgen.

Het is onbeschrijflijk alle positiviteit en gedrevenheid van onze gymnasten te zien. Weet dat wij enorm trots zijn op jullie, jullie creativiteit en jullie geduld. We kunnen alleen maar hopen dat deze situatie zo snel mogelijk achter de rug is. 

Wat betekent de verlening van de maatregelen concreet?

Al onze les- en trainingsactiviteiten blijven geschorst
tot en met zondag 3 mei 2020.
De Gymnastiekfederatie Vlaanderen en de Franstalige gymnastiekfederatie hebben samen met de Koninklijke Belgische Turnbond beslist om alle wedstrijden, voor alle niveaus en alle disciplines tot en met 1 juni 2020 te annuleren. Dat wil dus zeggen dat voor bijna al onze gymnasten het wedstrijdseizoen is geëindigd.
Volgende evenementen binnen de club worden geannuleerd:
 Recreatoernooi Gymclub Waarschoot (zondag 24 mei 2020)
#blijfinuwkotchallenge: Bedankt iedereen!
Een van de challenges op onze Instagrampagina was het maken van een spandoek of iets dergelijks voor de drone van vtmnieuws die kwam overvliegen. We mochten veel foto’s en video’s ontvangen. Grote dank daarvoor!

Blijf vooral sporten!

  • Blijf onze challenges op Instagram volgen en doe mee!
  • Check onze Facebookpagina met filmpjes van Lisa die jullie in conditie blijft houden.
  • Maak gebruik van de handige tools van de Gymnastiekfederatie Vlaanderen. Je kan ze terugvinden op hun website!
We blijven de situatie opvolgen en zullen de richtlijnen van onze ondersteunende overheid (Sport Vlaanderen) onmiddellijk met jullie communiceren.

Indien u verdere vragen heeft, om het even van welke aard, gelieve ons te contacteren per e-mail via corona@gymclubwaarschoot.be. U kan daarvoor hieronder klikken. Elke vraag wordt hier gecentraliseerd en zo snel mogelijk beantwoord.

Tot snel en veel groeten vanuit ons kot!

Het bestuur
Gymclub Waarschoot vzw